het huis

Ons Huis / Notre Maison


Gekocht in 2010 na jaren van leegstand. Een oude boerderij met bijna 2000 m2 grond erbij.  Het huis had geen riolering, wateraansluiting en een verouderde elektrische installatie. Onze eerste klus was om het hele huis leeg te ruimen waarbij we veel leuke spullen tegenkwamen, maar ook een verzameling oud ijzer van de afgelopen 100 jaar.

Onze bedoeling met het huis was en is om een comfortabel huis te krijgen met alle noodzakelijke voorzieningen en een fijne tuin. Daar zijn we hard voor aan het werk geweest. De elektriciteit is volledig nieuw aangelegd, badkamer, toilet en keuken zijn nieuw geplaatst.

Het huis ligt in een klein gehucht met nog 2 andere huizen. Je hebt in huis en de tuin volledige privacy.


Indeling

Beneden hebben we een grote leefkeuken en een woonkamer met een doorgang naar de overkapte buitenkeuken. Vanuit de woonkamer gaat de trap naar de 3 slaapkamers, badkamer en toilet. De slaapkamers zijn allemaal ingericht voor 2 personen. Boven is het speels ingericht met diverse trapjes. Om het huis warm te krijgen, hebben we een houtkachel in de keuken en een pelletkachel in de woonkamer. De keuken is volledig uitgerust  van vaatwasser tot oven/magnetron.


Tuin

Bij aankoop woekerden de bramen en onkruid hevig rond. Inmiddels hebben we rond het huis het onkruid onder controle en hebben we vaste planten en hagen  gepoot. Ook hebben we drie terrassen aangelegd. We hebben een hottub in de achtertuin die op hout gestookt wordt. Ons huis is vanaf de openbare weg te bereiken over een pad van 50 meter lengte.